Πρώτη Προβολή του χειμώνα ‘Ολγα Ρόμπαρτς # 22-10-2013 / Ώρα 21.30 #

download (1)

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας με χαρά σας προσκαλούν στην πρώτη προβολή του χειμώνα 2013!

Ξεκινάμε με τη σπάνια ταινία «Όλγα Ρόμπαρτς»  του Χρήστου Βακαλόπουλου. Μία παραγωγή του ίδιου, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ 1, της χρονιάς 1989.

Η ταινία είναι μια περιπέτεια στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις ταράτσες της!

Η Όλγα Ρόμπαρτς είναι η δολοφόνος που κρύβεται πίσω από το θάνατο Aράβων μεγιστάνων στην Αθήνα. Ένας διαρρήκτης ανακαλύπτει την ταυτότητά της και με τη βοήθεια ενός φίλου του (Σταύρος Τσιώλης) αρχίζει να την παρακολουθεί..Τα πράγματα, όπως σε όλες τις περιπέτειες, περιπλέκονται…

 

Σκηνοθεσία: Xρ. Βακαλόπουλος
Σενάριο: Αντ. Κιούκας, Χρ. Βακαλόπουλος
Φωτογραφία : A. Σινάνος
Μουσική: Ν. Ξυδάκης
Μοντάζ : Κ. Ιορδανίδης
Ηθοποιοί : Όλια Λαζαρίδου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Σταύρος Τσιώλης, Γιώργος Συμεωνίδης, Κώστας Τσάκωνας, Ευριδίκη Σοφρωνιάδου, Άννα Κοκκίνου
Διάρκεια: 89'

ΒΡΑΒΕΙΑ: 

Καλύτερης Φωτογραφίας ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1989

Είκοσι χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό του, ο Χρήστος Βακαλόπουλος παραμένει μία από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

vakalopoulosΣπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και κινηματογράφο στο Παρίσι. Εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα «Αυγή» (1975-1985) και στα περιοδικά «Σύγχρονος κινηματογράφος, και «Αντί».

Δημοσίευσε τα βιβλία «Υπόθεση Μπεστ-Σέλερ» (1980), «Οι Πτυχιούχοι» (1984), «Νέες Αθηναϊκές Ιστορίες» (1988) και «Η Γραμμή του Ορίζοντος» (1992).

Συν-σεναριογράφος των ταινιών «Σχετικά με τον Βασίλη» του Σταύρου Τσιώλη και «Η Γυναίκα που Έβλεπε τα Όνειρα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Σκηνοθέτησε τις μικρού μήκους ταινίες «ΤΑΡΑΤΣΕΣ» (1984) και»ΘΕΑΤΡΟ» (1986) και την μεγάλου μήκους «ΟΛΓΑ ΡΟΜΠΑΡΝΤΣ» (1989). Το 1993 παρουσίασε με τον Σταύρο Τσιώλη το «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ»

Advertisements