Πρόγραμμα 2ου Πανοράματος Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 

ΔΕΥΤΕΡΑ 04 / 11 /2013
21.00 – 22.30

(α’ μέρος ταινίες μυθοπλασίας)
1.Fool on the Hill, 18 λεπτά, 2012
2. Arundel, 18 λεπτά, 2013
3.Dry, 26 λεπτά, 2012
4.L’ espace parental, 2 λεπτά-5 δευτ. & 5 καρέ, 2013
6.En flicka, 13 λεπτά, 2012

ΤΡΙΤΗ 05 / 11 / 2013
19.00 – 21.30

(β’ μέρος ταινίες μυθοπλασίας)

1.Νομαδικές Μηχανές, 30 λεπτά, 2012
2.Δεινόσαυροι, εμείς , 4 λεπτά, 2012
3.Boil, 14 λεπτά, 2013
4.Crossing the line, 3 λεπτά, 2012
5.Τοτέμ, 22 λεπτά, 2011
6.Τελεφερίκ, 11 λεπτά 2013
7.Οι τελευταίοι, 16 λεπτά, 2013
8.Inner, 19 λεπτά, 2012
9.Πιγκουίνοι, 14 λεπτά, 2013

ΤΡΙΤΗ 12 / 11 / 2013
21.00 – 23.30

(γ’ μέρος ταινίες τεκμηρίωσης)

1.Camino Musical: 9 Μέρες Γαλιθιάνικης Μουσικής, 55 λεπτά, 2013
2.Στέϊσι, 22 λεπτά, 2012
3.Το μασάζ, 15 λεπτά, 2013
4.Τα φαντάσματα της Χεβρώνας, 32 λεπτά, 2011

ΛΙΣΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 04 / 11 /2013 

The Fool on the Hill, 18 λεπτά, 2012

Ο Μάξγουελ ζει με τη γάτα του, Έλενορ, και είναι μυστικά ερωτευμένος με την Τζούντι. Ο Μισέλ είναι ένας υποχόνδριος και αυτοκτονικός κριτικός τέχνης, που έχει εμμονή με τη Λούσι, το κορίτσι που τον παράτησε. Ακολουθώντας διαφορετικά μονοπάτια, οι ήρωες όσο συντρίβονται απ’ τη μοίρα, τόσο είναι ευτυχισμένοι, και όσο περισσότερο ποθούν, τόσο διστάζουν. Εν τέλει, η ελπίδα τους μεταμορφώνεται σε ματαιότητα. (Η ταινία αποτελεί Ερευνητική Εργασία της Άλκης Πολίτη με επιβλέποντες καθηγητές τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και τον Παναγιώτη Σαλαπάτα, με θέμα την μεταφορά του κόμικ στον κινηματογράφο και μέρος της πτυχιακής εργασίας του Wiktor Roch Dobraczynski.)

Σενάριο–Σκηνοθεσία: Άλκη Πολίτη
Ηθοποιοί: Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκης, Νάνσυ Μπούκλη, Γιάννης Λεάκος

Arundel, 18 λεπτά, 2013

Σε ένα απομονωμένο μέρος, μια νεαρή γυναίκα δέχεται γράμματα από έναν αινιγματικό αποστολέα. Παρών απών, ο αποστολέας τους γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια την ζωή της, την κατευθύνει από απόσταση, συνδέει με αόρατο νήμα τα πρόσωπα που συνιστούν τον μικρόκοσμό της. Ο νέος ταχυδρόμος καταφθάνει εκεί, ενώ ένας άγνωστος σκύλος από την πρώτη στιγμή τον ακολουθεί. Οι χαρακτήρες αρχικά ζουν ξεχωριστά χωρίς να τους συνδέει κάτι. Ωστόσο όσο προχωράει η ροή της αφήγησης, τα γράμματα του αποστολέα μοιάζουν να διαπλέκουν με έναν ασυνήθιστο τρόπο τους ήρωες.

(Η ταινία έγινε στα πλαίσια του Μικροφίλμ με επιβλέποντες καθηγητές τους Περικλή Χούρσογλου, Παναγιώτη Ιωσιφέλης και Αντουανέττα Αγγελίδη)

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμανη
Ηθοποιοί: Κάτια Γκουλιώνη, Χρήστος Πασσαλης, Μισέλ Βάλεϋ

Dry, 26 λεπτά, 2012

Η Βάια επιστρέφει στην Ελλάδα ύστερα από το διδακτορικό της στην Αμερική. Είναι ζευγάρι με τον Γιώργο πολλά χρόνια. Αποφασίζουν να πάνε μια εκδρομή με το αυτοκίνητο όπως έκαναν παλιά. Όλα μοιάζουν ίδια αλλά τα πάντα έχουν αλλάξει.
(Η ταινία αποτελεί εργασία στα πλαίσια του εργαστηρίου του 4ου έτους με επιβλέποντες καθηγητές τους Κώστα Κεφάλα, Δημήτρη Ινδαρέ, Γιάννη Μαρούδα)

Σκηνοθεσία: Μαρία Βόττη
Ηθοποιοί: Βάια Ουγιάρου, Γιώργος Μάνος

L’ espace parental, 2 λεπτά 5 δευτερόλεπτα και 5 καρέ, 2013

Γνωρίζοντας τους γονείς μου στο δικό τους χώρο γύρω από μερικά πέταλα λουλουδιών. (Η ταινία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηρίου του 3 έτους με επιβλέποντες καθηγητές την Αντουανέττα Αγγελίδη και τον Χρήστο Γούσιο.)

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Βοηθός κάμερας και παραγωγής: Μυρτώ Αδάμ, Μιξάζ: Στέλιος Χατζητουλούσης
Ηθοποιοί: Mιχάλης Γιαννακόπουλος, Σμαρώ Καλτσογιάννη.

Πιγκουίνοι – 14 λεπτά, 2013

«… οι πιγκουίνοι όταν βλέπουνε τους πάγους γύρω τους να λιώνουνε και δεν ξέρουν από πού να πιαστούν και πώς να γλυτώσουν, από την τρέλα την πολλή κι από το φόβο που ‘χουν ορμάνε να φάει ο ένας τον άλλον …» Βασισμένο στο διήγημα «Πιγκουίνοι έξω απ’ το λογιστήριο» του Χρήστου Οικονόμου. (Η ταινία αποτελεί πτυχιακή εργασία του Δημήτρη Ζάχου στη Σκηνοθεσία με επιβλέποντα καθηγητή τον Περικλή Χούρσογλου, του Γιάννη Σωτηρόπουλου στην Παραγωγή με επιβλέποντα καθηγητή τον Κώστα Κεφάλα και της Σμαρώ Παπαευαγγέλου με επιβλέπων καθηγητή τον Γιάννη Κολαξίζη, του Κωσταντίνου Κουκουλιού στη Διεύθυνση Φωτογραφίας με επιβλέποντα καθηγητή τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο)

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζάχος,
Ηθοποιοί: Θανάσης Νάκος, Γιάννης Καραμφίλης, Κίμων Κουρής, Στάθης Μαυρόπουλος

en flicka, 13 λεπτά, 2012

Ο Σίγμα αυνανίζεται. Ξυπνά στο δωμάτιο του, σαν σε όνειρο. Βγαίνει έξω, σε ένα χιονισμένο βουνό. Εκεί, συναντά ένα κορίτσι που του ζητά να παίξουν ένα γνώριμο παιχνίδι. Μαζί με το παιχνίδι ξεκινά ένα ταξίδι. Ένα παιδικό αλλά επώδυνο ταξίδι που ταρακουνάει το εσωτερικό του Σίγμα. Μέσα από παιχνίδια για αλήθειες και ψέματα ο Σίγμα αντικρίζει τον αληθινό εαυτό του. Ο Σίγμα θα συνεχίσει να συναντά το κορίτσι σε διαφορετικά μέρη κάθε φορά, με σκοπό να μάθει ποιος πραγματικά είναι. Μια ιστορία για την ταυτότητα φύλου. Μια ιστορία για ένα κορίτσι. (Η ταινία αποτελεί εργασία σε μάθημα του τετάρτου έτους Σκηνοθεσίας με διδάσκουσα την Αντουανέττα Αγγελίδη)

Σενάριο–Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Άλκης Παπασταθόπουλος

Inner, 19 λεπτά, 2012

Πετυχαίνουμε μια γυναίκα, τη Δανάη, να βρίσκεται σε ένα προσωπικό αδιέξοδο αλλά παράλληλα και μια πιθανή έξοδο προς διαφυγή, από μια ζωή που δεν μπορεί να της προσφέρει πια κάτι παραπάνω. Οι επιλογές της και η τυχαιότητα των γεγονότων, θα την οδηγήσουν ώστε να βρει μια λύση και ίσως ένα τέλος, για μια νέα αρχή. Αλλά μπορεί και όχι. (Η ταινία αποτελεί εργασία στα πλαίσια του εργαστηρίου του 4ου έτους με επιβλέποντες καθηγητές τους Κώστα Κεφάλα, Δημήτρη Ινδαρέ, Γιάννη Μαρούδα) 

Σκηνοθεσία: Ελένη Χρυσομάλλη
Ηθοποιοί: Νάντια Δαλκυριάδου, Νίκος Ιωάννου, Γιάννης Σοφολόγης, Κατερίνα Τριανταφύλλου.

ΤΡΙΤΗ 05 / 11 /2013  

Νομαδικές μηχανές, 30 λεπτά, 2012

5+1 εικόνες για το παράλογο του αγώνα. Μια συλλογική παραγωγή. (Πτυχιακή εργασία της Μάγιας Τσαμπρού στη Σκηνοθεσία με καθοδήγηση από την Αντουανέττα Αγγελίδη, του Γιάννη Βλαχόπουλου στη Διεύθυνση Φωτογραφίας με επιβλέποντα καθηγητή τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και της Μαρίας-Έβας Μαυρίδου στη Σκηνογραφία-Ενδυματολογία με επιβλέπουσα καθηγήτρια την Ιουλία Σταυρίδου) 

Σκηνοθετικό: Μάγια Τσαμπρού, Χάρης Τσαμπας, Πένυ Πέτρα Μπούσκα, Ρούσσος Κασσιωτάκης, Ντίνα Κύρα

Δεινόσαυροι, εμείς, 4 λεπτά, 2012

Εικόνες πόλεμου. Αεροπλάνα, πυροβολισμοί, προσφυγές, εκτελέσεις, σεξ, τανκ, βομβαρδισμοί, πείνα. Μοντάρονται η μια δίπλα στην άλλη, γύρω από το κοινό θέμα της φρίκης, που μπορεί να προκαλέσει ο άνθρωπος σε άνθρωπο. (Η ταινία αποτελεί εργασία στο μάθημα 6ΣΘ1 Ετερογένεια του Κινηματογραφικού μέσου ΙΙ: Χρόνος & Ήχος, με διδάσκουσα την Αντουανέττα Αγγελίδη) 

Σκηνοθεσία, Ήχος, Μοντάζ: Κουτσαλιάρης Γιώργος

Boil, 14 λεπτά, 2013

Ένας οικογενειακός δεσμός έχει οδηγήσει δύο ανθρώπους σε μια βουβή ζωή. (Η ταινία αποτελεί εργασία στα πλαίσια του εργαστηρίου του 4ου έτους με επιβλέποντες καθηγητές τους Κώστα Κεφάλα, Δημήτρη Ινδαρέ, Γιάννη Μαρούδα). 

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Ήρα Ντίκα
Ηθοποιοί: Βασίλης Μυρώνης, Μαχαιρίδης Λάζαρος

Crossing the line, 3 λεπτά, 2012

Σε μια φανταστική κοινωνία ένας νόμος απαγορεύει στους πολίτες της να πατάνε τις γραμμές από τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο … Αγνοώντας τον συγκεκριμένο νόμο, ένας κύριος τον παραβιάζει κι έρχεται αντιμέτωπος με την κοινωνική κατακραυγή και τις αστυνομικές αρχές. Μία κωμική παραδοξολογία που σατιρίζει την αναγκαιότητα ορισμένων νόμων…(Η ταινία αποτελεί εργασία για το εργαστήριο του πρώτου έτους με καθηγητή τον Βαγγέλη Καλαμπάκα)

Σκηνοθεσία: Θανάσης Μιχαηλίδης
Ηθοποιοί: Πέτρος Γούτας, Σταμάτης Στάμογλου, Όλγα Κεϊβανίδου

Τοτέμ, 22 λεπτά, 2011

Ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι χάνει το παιδί τους σε τροχαίο. Ο πόνος που δημιουργείται από αυτό το γεγονός τους οδηγεί να διαγράψουν τις αναμνήσεις τους από το ατύχημα και από ολόκληρή τους τη σχέση. Με αυτά τα νέα δεδομένα, θα πρέπει να ανασυνθέσουν τις προσωπικές τους ταυτότητες, να μάθουν να συζούν ξανά απ’ την αρχή. Θα μπορέσουν να κυριαρχήσουν τα ένστικτά τους και να επιβληθούν στην καινούργια τους ελευθερία; 

(Η ταινία αποτελεί πτυχιακή εργασία του Νίκου Κυρίτση στη Σκηνοθεσία με επιβλέπουσα καθηγήτρια την Αντουανέττα Αγγελίδη, του Wiktor Roch Dobraczynski στη Διεύθυνση Φωτογραφίας με επιβλέποντα καθηγητή τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και της Δέσποινας Καβύρη στην Παραγωγή με επιβλέπουσα καθηγητρια τη Δέσποινα Μουζάκη).

Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Νίκος Κυρίτσης
Ηθοποιοί: Μαριάνα Τάντου, Σταύρος Κόττας, Κώστας Μέλλιος, Στέργιος Τζαφέρης, Μαργαρίτα Καλαφάτη, Συμεώνη Καβύρη.

Τελεφερίκ 11 λεπτά, 2013

Μα τι έγινε; Απλά ένας άνθρωπος, άθελά του, φτερνίστηκε σε έναν άλλον. Κι όμως, για τον ήρωα της ταινίας αυτό το συμβάν είναι τραγικό και ο νους του ερμηνεύει την πραγματικότητα εφιαλτικά βλέποντας τα γεγονότα μέσα από το πρίσμα του φόβου. 

(Η ταινία αποτελεί πτυχιακή εργασία στη Σκηνοθεσία της Oliwia Twardowska με επιβλέποντα καθηγητή τον Περικλή Χούρσογλου και πτυχιακή εργασία στη Διεύθυνση Φωτογραφίας του Wiktor Roch Dobraczynski με επιβλέποντα καθηγητή τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο)

Σκηνοθεσία: Oliwia Twardowska

Οι τελευταίοι, 16 λεπτά, 2013

Ένα μικρό μετά-αποκαλυπτικό όνειρο. (Πτυχιακή εργασία του Χάρη Τσαμπά στη Σκηνοθεσία με καθοδήγηση από την Αντουανέττα Αγγελίδη)

Σκηνοθετικό: Χάρης Τσαμπας, Μάγια Τσαμπρού, Κατερίνα Ζούρα, Μπάμπος
Ηθοποιοί: Αντρίκος, Φίλιππος, Ορέστης, Gus

Advertisements