Ταινίες τεκμηρίωσης – 2ου Πανοράματος Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ # 12-11-2013/ Ώρα 21.15 #

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΡΙΤΗ  12 / 11 / 2013

21.15 – 23.30
(ταινίες ντοκιμαντέρ)

1. Camino Musical: 9 Μέρες Γαλιθιάνικης Μουσικής, 55 λεπτά, 2013
2. Στέϊσι, 22 λεπτά, 2012
3. Το μασάζ, 15 λεπτά, 2013
4. Τα φαντάσματα της Χεβρώνας, 32 λεπτά, 2011

Camino Musical: 9 ημέρες γαλιθιάνικης μουσικής 55 λεπτά, 2013

Ένα 9ήμερο μουσικό οδοιπορικό στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας της Γαλικίας, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ισπανίας. Μέσα από τις συναντήσεις με ντόπιους και με συγκροτήματα που προσεγγίζουν διαφορετικά την παραδοσιακή μουσική της Γαλικίας, αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας πόλης και μιας κουλτούρας πολύ ξεχωριστής.
Η ταινία αποτελεί πτυχιακή εργασία στη Σκηνοθεσία της Ευηρούλας Δούρου και στο Μοντάζ της Αλεξάνδρας Παγκράτη με επιβλέποντα καθηγητή τον Απόστολο Καρακάση και ερευνητική εργασία στην Παραγωγή του Γιάννη Σωτηρόπουλου με επιβλέπουσα καθηγήτρια τη Δέσποινα Μουζάκη.

Σκηνοθεσία-Έρευνα: Ευηρούλα Δούρου

steisi

Στέισυ 22 λεπτά, 2012

Η ταινία αποτελεί πορτρέτο της Στέισυ, μιας γυναίκας που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Η Στέισυ κατά κύριο λόγο είναι καντινιέρισσα στο επάγγελμα, ταυτόχρονα όμως κάνει και οποιαδήποτε άλλη δουλειά για να γεμίσει το μεροκάματο της ημέρας. Συμμετέχει σε συνελεύσεις και διάφορες οργανώσεις, παρακολουθεί βραδιές ποίησης, αλλά αυτό που πραγματικά τη γεμίζει είναι μια βόλτα στην εξοχή με τα δυο της κατοικίδια…

Η ταινία αποτελεί πτυχιακή εργασία στη Σκηνοθεσία- ντοκιμαντέρ, με επιβλέποντα καθηγητή τον Περικλή Χούρσογλου

Σκηνοθεσία: Έλλη Χατζηχαραλάμπους

masaz

Το μασάζ, 15 λεπτά, 2013

»Το μασάζ» είναι ένα ντοκιμαντέρ για ένα κατάστημα που προσφέρει δωρεάν δοκιμές σε κρεβάτια μασάζ και τους ανθρώπους που συναντιούνται εκεί. Μέσα στο χώρο κυριαρχούν οι αντιθέσεις. Διαφορετικοί στόχοι, διαφορετικές ανάγκες που όμως έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: το κρεβάτι μασάζ. 

Η ταινία έγινε με αφορμή το μάθημα του εργαστηρίου του δεύτερου έτους με επιβλέποντες καθηγητές τον Δημήτρη Βερνίκο και Γιάννη Καλαμπάκα

Σκηνοθεσία-Κάμερα: Λάρα Κρίστεν

ghosts of hebron 4

Τα φαντάσματα της Χεβρώνας, 32 λεπτά, 2011

Η Χεβρώνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της κατεχόμενης παλαιστινιακής Δυτικής Όχθης. Έχει ιδιαίτερη ιστορική και θρησκευτική σημασία τόσο για τους Παλαιστίνιους όσο και για τους Εβραίους. Το 2001 το ιστορικό της κέντρο χωρίστηκε από τον Ισραηλινό στρατό σε 2 ζώνες για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο εποικισμού και οι αλλαγές στην καθημερινή ζωή των κατοίκων ήταν πολλές.

Η ταινία αποτελεί πτυχιακή εργασία του Δημήτρη Τοσίδη στη Σκηνοθεσία με επιβλέποντα διδάσκοντα τον Απόστολο Καρακάση. 

Σενάριο–Έρευνα-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τοσίδης

Advertisements