«Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΑ» # ΣΑΒΒΑΤΟ 20-12-2014 | ΩΡΑ 19.00 #

«LE JOUR LE PLUS COURT»

Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας  | Λεωνίδου 9-11 | 2ος Όροφος

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας έχουν την χαρά να προσκαλούν για δεύτερη συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στην προβολή του προγράμματος «Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΑ» το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμιέων στις 19.00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ | entrée libre

Μια επιλογή  γαλλόφωνων ταινιών, που θα προβληθούν στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους και πάντα στο πνεύμα της εορταστικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων, κατάλληλες για τους μικρούς μας φίλους του κινηματογράφου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ προβολων (ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ)

A la française | αλα γαλλικά (7′)

Υπόθεση: Ένα απόγευμα στις Βερσαλλίες του Λουδοβίκου ΙΔ’…

Παραγωγή: (2012) Τμήμα Ψηφιακού Σχεδιασμού της Σχολής της Αρλ. Συλλογική ταινία βραβευμένη σε πολλά διεθνή φεστιβάλ: Clermont, Λος Άντζελες, Στουτγάρδη.

Les 4 saisons de Leon: Automne de Pougne |Οι τέσσερις εποχές του Λεόν: Το φθινόπωρο του Πούν (26′)

Υπόθεση: Κατά παράδοξο τρόπο όλες οι ιστορίες των βιβλίων του Βασιλείου εξαφανίζονται. Σύντομα, ο καλός βασιλιάς Μπαλταζάρ πλήττει θανάσιμα, παρασύροντας μαζί του και τον λαό του σε μια βαθιά κατάθλιψη. «Για αυτό φταίει πάλι ο Μπονιφάς ο αφηγητής!» πετάγεται ο Πουν, ο γκρινιάρης σκαντζόχοιρος. Αλλά πώς μπορεί να είναι τόσο σίγουρος; Ο Πουν και οι φίλοι θα καταφέρουν να φέρουν πίσω τις ιστορίες βασίλειο του Λεόν;

Le Genie de la boite de raviolis | Το Τζίνι των ραβιολιών (8′)

Υπόθεση: Όπως κάθε βράδυ γυρνώντας από τη δουλειά, ο Αρμάν, εργάτης στην παραγωγή αλυσίδας ζυμαρικών ενός εργοστασίου, ανοίγει μία κονσέρβα ραβιολιών για βραδινό. Όμως, σήμερα το βράδυ, ένα τεράστιο τζίνι ξεπηδά από την κονσέρβα. Προσφέρει στον Αρμάν την πραγματοποίηση δύο ευχών του.

Le premier pas | Πρώτο Βήμα (19′)

Υπόθεση: Ο Σάσα, δώδεκα χρονών, κάνει καλλιτεχνικό σόλο πατινάζ. Ο πατέρας του τον προπονεί με ζήλο αλλά ο Σάσα είναι ερωτευμένος και το μόνο που θέλει είναι να χορέψει πάνω στον πάγο μαζί με τη Ρεμπέκα.

L’oeil du loup | Το μάτι του λύκου (26′)

Υπόθεση: Αυτή η ιστορία φιλίας μεταξύ του μονόφθαλμου λύκου και ενός αφρικανού παιδιού είναι ένα ωραίο μάθημα ανεκτικότητας. Πίσω από τα κάγκελα του Βοτανικού Κήπου, ο καθένας θα διηγηθεί την ιστορία του, αναφέροντας τις καλές και τις άσχημες στιγμές. Από τις χιονισμένες πεδιάδες του Μεγάλου Βορρά στις ζεστές χώρες της Αφρικής…

Advertisements