Μία γάτα στο Παρίσι # Πέμπτη 6-7-2017 | Ώρα 21.00 #

 

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Πέμπτη 6-7-2017 ώρα 21.00 στον πολυχώρο Nisi στην παραλία Ραχών, στην προβολή της ταινίας «Mία γάτα στο Παρίσι»  των Αλέν Γκανιόλ και Ζαν-Λου Φελιτσιολί, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.  Είσοδος Ελεύθερη

Μία γοητευτική ταινία που με κλασσική ομορφιά των σκίτσων της, διέγραψε εξαιρετική φεστιβαλική πορεία και απέσπασε πολλά βραβεία. Ήταν υποψήφια στα Σεζάρ, στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας κινηματογράφου και στα Annie, τα πιο σημαντικά βραβεία για τους δημιουργούς ταινιών κινουμένων σχεδίων αλλά και υποψήφια για Όσκαρ κινουμένων σχεδίων.

Η ιστορία ενός εφτάχρονου κοριτσιού ή καλύτερα της γάτας του, που τα βράδια βοηθά έναν καλόκαρδο κλέφτη στις παράνομες δραστηριότητες του, δίνει την ευκαιρία στους δυο Γάλλους σκηνοθέτες να φτιάξουν μια παλιομοδίτικη, τρυφερή ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια.

Πρώτη μεγάλου μήκους των Γκανιόλ και Φελιτσιολί μετά από κάμποσες μικρού μήκους, χρειάστηκε πέντε χρόνια δουλειάς για να γίνει πραγματικότητα, δυο χρόνια για τα storyboards και άλλα τρία για να σχεδιαστεί. Ο Γκανιόλ που γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα έγραψε το σενάριο και ο Φελιτσιολί, ασχολήθηκε περισσότερο με το εικαστικό ύφος της ταινίας.